ukr
русский
English

Як оживити зів'ялу орхідею: 5 ефективних порад

Владислав Москаленко

Як оживити зів'ялу орхідею: 5 ефективних порад
Як оживити зів'ялу орхідею. Джерело: Pexels

Орхідеї, відомі своєю витривалістю, проте іноді можуть зав'янути, якщо за ними не доглядати належним чином. Однак навіть у таких випадках існують способи оживити ці квіти. UAportal розповів, що якщо своєчасно виявити ознаки уповільнення росту, то можна застосувати наступні п'ять ефективних методів, щоб врятувати орхідею.

Оцініть коріння

Обережно дістаньте орхідею з горщика і огляньте її коріння. Якщо ви помітили зелене або біле коріння, це свідчить про можливість відродження рослини.

Створіть оптимальне вологе середовище

Помістіть орхідею в контейнер з мохом, щоб запобігти росту грибка і створити сприятливі умови вологості. Почніть з додавання чистої води в контейнер, заповнивши його на 5 см, і видаліть всі засохлі корені. Покладіть орхідею поверх моху, щоб коріння стикалося, і поставте контейнер біля вікна.

Читайте також: Не робіть це з орхідеями: що заборонено при вирощуванні цієї тропічної квітки

Відокремлюйте та доглядайте за новими пагонами

Як тільки ваша орхідея почне пускати пагони, листя і коріння, прийшов час відокремити нові частини від старих. Перемістіть їх у невелику посудину з водою і живим мохом, що забезпечить ідеальне середовище для подальшого росту.

Пересадка

Коли нові пагони продовжують активну фазу росту, виникає необхідність пересадити орхідею в новий горщик. Переконайтеся, що рослина має добре розвинені, міцні зелені або білі корені і кілька яскравих зелених листків.

Правильне розміщення і температура

Знайдіть для відновленої орхідеї місце на східній або, якщо необхідно, на західній стороні, що підтримує оптимальний ріст. Підтримуйте температуру приблизно 24 градуси за Цельсієм вдень і не нижче 18 градусів за Цельсієм вночі.

Нагадаємо, ми вже писали, що заборонено робити при вирощуванні орхідеї.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!