ukr
русский

Як відлякати ворон від своєї ділянки: прості поради

Марина Грамович

Лайфхаки які допоможуть з надокучливими воронами
Як відлякати ворон. Джерело: pixabay

Ворони часто можуть стати проблемою для власників ділянок. UAportal підготував три лайфхаки, які допоможуть утримати цих птахів подалі.

Блискучі предмети 

Одним з лайфхаків для відлякування ворон є використання блискучих предметів і шумових пристроїв. Птахи легко лякаються гучних звуків і яскравих речей, тому можна розвісити компакт-диски або дзвіночки навколо своєї ділянки.

Читайте також: Між двома світами: що говорять українські народні забобони про ворон

Використання опудал

Ще одна практична порада – встановлення опудал. Розмістіть по всій ділянці, переконавшись, що їх видно з різних кутів. Присутність опудал може обдурити ворон, змусивши їх думати, що на ділянці присутня людина, і таким чином тримати їх подалі від ділянки.

Муляжі хижаків

Ворони інстинктивно бояться хижаків, таких як сови та яструби. Тому можна розташувати муляжі цих хижих птахів на видному місці, що змусить їх двічі подумати, перш ніж наближатися до цієї території.

Нагадаємо, ми розповіли про перевірені та ефективні способи, які допоможуть позбутися мишей у вашому будинку. Для цього вам знадобиться всього два звичайні препарати з аптеки – це настоянка перцевої м'яти на спирту і на олії.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!