ukr
русский

Як відмити пожовтілий пластик: ефективні способи

Владислав Москаленко

Як відмити пожовтілий пластик: ефективні способи
Як легко відмити пожовтілий пластик. Джерело: Pexels

З часом пластик втрачає свій первісний вигляд і набуває жовтуватого відтінку. Однак UAportal ділиться простими методами, які допоможуть відновити первозданну білизну пластику без зайвого клопоту.

Зіткнувшись з проблемою пожовклого пластику, важливо знати відповідні заходи та використовувати легкодоступні засоби у домі. Дотримуючись цих нескладних порад, можна повернути блиск і чистоту будь-яким пластиковим поверхням у вашій оселі.

Читайте також: Блогерка розповіла про 6 лайфхаків з прибирання, які не працюють, а роблять лише гірше

Для ефективного очищення пластику та усунення стійких плям слід пам'ятати кілька основних правил:

1. Усунути сліди від таких речовин, як фломастери, зеленка або йод, можна за допомогою звичайних засобів для миття скла, що містять аміачний спирт.

2. Для глибоких плям можна приготувати суміш прального порошку з відбілювачем і водою. Нанесіть цю суміш на уражену ділянку приблизно на 10-15 хвилин, щоб вона ефективно подіяла. Промийте поверхню чистою водою і обережно протріть її м'якою сухою ганчіркою.

3. Харчова сода – чудовий засіб для боротьби з пліснявою, жирними плямами та розводами на пластику. Розведіть пасту з соди та води, нанесіть її на пляму і залиште на 10-20 хвилин, щоб розчин почав діяти. Після цього поверхню можна протерти губкою, а потім змити чистою водою.

У випадках, коли звичайні методи очищення не допомагають відновити пластикову поверхню, можна використовувати клейкі плівки різних кольорів, щоб приховати будь-які дефекти.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !