ukr
русский

Як відмити плиту за допомогою підручних засобів: 3 корисні лайфхаки

Владислав Москаленко

Як відмити плиту за допомогою підручних засобів: 3 корисні лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть відмити плиту . Джерело: Pexels

Якщо ви вирішили відмити склокерамічну плиту від бруду, накипу та жиру народні засоби можуть запропонувати ефективні рішення. UAportal підготував три лайфхаки, які допоможуть вам зробити це без зайвих витрат.

Харчова сода та оцет

Щоб очистити плиту, почніть з посипання поверхні харчовою содою. Потім збризніть соду білим оцтом і залиште на кілька хвилин. Після цього вологою серветкою з мікрофібри протріть варильну поверхню і витріть залишки. Цей метод м'яко, але ефективно видаляє стійкі плями, жир і нагар з поверхні. 

Читайте також: На чому краще готувати їжу: переваги та недоліки індукційної плити

Лимонний сік і зубна паста

Ефективним методом очищення склокерамічної варильної поверхні є використання суміші лимонного соку та зубної пасти. Змішайте ці інгредієнти до утворення пастоподібної маси та нанесіть її на плями на варильній поверхні. Залиште засіб на кілька хвилин, а потім обережно потріть поверхню м'якою ганчіркою.

Перекис водню та мило для посуду

Для потужного, але м'якого очищення можна приготувати розчин з перекису водню та кількох крапель мила для посуду. Змішайте ці два інгредієнти в пульверизаторі, а потім розпиліть розчин на поверхню.

Залиште його на кілька хвилин, а потім витріть чистою ганчіркою. Завдяки піноутворенню перекис водню допомагає видалити прилиплі залишки їжі, а мило для посуду сприяє розщепленню жиру.

Нагадаємо, ми розповіли, як почистити мікрохвильову піч за 5 хвилин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!