ukr
русский

Як відмити кришталевий сервіз: 3 лайфхаки від досвідчених господинь

Марина Грамович

Як відмити кришталевий сервіз: 3 лайфхаки від досвідчених господинь
Лайфхаки, які допоможуть відмити кришталевий сервіз. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до миття кришталевих виробів, існують практичні і прості методи, які можуть полегшити процес чищення. UAportal розповів про народні засоби, які допоможуть в цьому. 

Оцет

Для очищення кришталю можна створити розчин з рівних частин білого оцту і води в пульверизаторі і злегка збризнути. Потім його варто обережно протерти м'якою безворсовою ганчіркою, щоб видалити накопичений бруд. Після протирання сервіз слід висушити чистою сухою тканиною, щоб запобігти утворенню водяних плям.

Читайте також: Як легко очистити чайник від накипу без хімії

Харчова сода

Для складніших плям або більш стійкого нальоту на кришталі можна приготувати пасту з харчової соди та води. Її потрібно нанести на уражені ділянки і залишити на кілька хвилин.

Потім за допомогою щітки з м'якою щетиною обережно почистити кришталь, намагаючись не подряпати поверхню. Після цього кришталь слід ретельно промити теплою водою і насухо витерти чистою ганчіркою.

Сушіння

Після очищення кришталю важливо дати йому повністю висохнути на повітрі, щоб уникнути появи плям від води. Після висихання кришталь можна м'яко відполірувати серветкою з мікрофібри, щоб повернути йому природний блиск, використовуючи кругові рухи та легкий тиск.

Нагадаємо, ми розповіли, як відмити наліт на посуді за допомогою порошку, приготованого вдома.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!