ukr
русский
English

Як відчистити унітаз до блиску: 3 корисні лайфхаки

Марина Грамович

Як відчистити унітаз до блиску: 3 корисні лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть відчистити унітаз до блиску. Джерело: Pexels

Підтримання чистоти в домі є пріоритетом для багатьох людей, що часто спонукає їх шукати способи спростити та заощадити час на прибиранні. Ванні кімнати потребують регулярного догляду через швидке поширення мікробів у середовищі з високою вологістю. Для ефективного вирішення цієї проблеми UAportal підготував три прості, але ефективні лайфхаки з використанням звичайних побутових предметів.

Оцет

Оцет, відомий своєю здатністю боротися з неприємними запахами та розчиняти мінеральні відкладення, є одним з найефективніших засобів для чищення. Для цього методу потрібно просто налити його в унітаз і залишити на ніч. Наступного ранку достатньо протерти ганчіркою або щіткою, щоб відновити вигляд унітаза.

Читайте також: Чим відмити іржу в унітазі в домашніх умовах: дієві поради

Яблучний оцет, сода та йод

Для другого способу візьміть склянку яблучного оцту, харчову соду та аптечний йод. Нагрійте оцет до 40 градусів за Цельсієм, потім змішайте його з двома краплями йоду і столовою ложкою харчової соди. Після змішування залиште розчин на унітазі на ніч, а вранці змийте його.

Паста з лимонної кислоти

Третій спосіб передбачає створення пасти з лимонної кислоти. Рівномірно нанесіть суміш на поверхню унітаза і залиште на 2-3 години. Після цього ретельне чищення за допомогою щітки та води усуне будь-який бруд або плями.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!