ukr
русский
Polski
English

Як очистити пальто в домашніх умовах: 4 корисні поради

Владислав Москаленко

Як очистити пальто в домашніх умовах: 4 корисні поради
Поради для очищення пальта. Джерело: Pexels

Якщо ви хочете очистити своє пальто за допомогою предметів домашнього вжитку, скористайтеся цими порадами. UAportal підготував лайфхаки, які допоможуть досягти відмінних результатів.

Оцет і харчова сода

Щоб почистити пальто в домашніх умовах, можна приготувати суміш з рівних частин води і білого оцту в пульверизаторі. Розчином можна злегка збризнути одяг, підкресливши всі забруднені ділянки. Згодом потрібно посипати соду на вологі ділянки і акуратно втерти її щіткою з м'якою щетиною.

Очищення парою

Насамперед потрібно наповнити праску водою і налаштувати її на режим відпарювання. Згодом пальто потрібно повісити на вішалку і провести по ньому праскою на відстані кількох сантиметрів, щоб уникнути прямого контакту з тканиною. Після цього слід дати йому повністю висохнути, перш ніж одягати.

Читайте також: Як випрасувати постільну білизну без праски: дієвий метод

Видалення запаху

Покладіть пальто у великий поліетиленовий пакет і додайте кілька ароматизованих сушильних листів. Пакет слід закрити і злегка потрясти, щоб аромат просочився в одяг. Якщо залишити пальто в пакеті на ніч, це допоможе ароматизаторам усунути будь-які небажані запахи.

Видалення катишків

Для ефективного видалення катишків потрібно наповнити пульверизатор сумішшю з рівних частин води та білого оцту. Потім злегка обприскати пальто в місцях, вкритих ворсом, і залишити на кілька хвилин, щоб дати розчину подіяти. Згодом можна використовувати валик для ворсу або липку стрічку, щоб акуратно видалити ворс.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!