ukr
русский

Як відчистити бруд під ободком кришки каструлі: 3 цікаві лайфхаки

Марина Грамович

Як відчистити бруд під ободком кришки каструлі: 3 цікаві лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть видалити бруд з кришки каструлі. Джерело: Pexels

Очищення кришок каструль може бути складним завданням, особливо коли мова йде про видалення жиру і кіптяви під ободком і біля ручок. UAportal розповів про три ефективні лайфхаки, які допоможуть вам досягти блискучої чистоти кришок каструль.

Перекис водню

Налийте перекис водню під обідок кришки, щоб він рівномірно розподілився по всій поверхні. Залиште приблизно на 15 хвилин. Потім посипте обідок харчовою содою і за допомогою металевої щітки вичистіть бруд.

Щоб полегшити процес очищення, обережно проведіть ножем під кришкою. Насамкінець промийте кришку під проточною водою, щоб вона знову стала чистою та блискучою.

Читайте також: Як смажити їжу, щоб вона не прилипала до сковорідки

Харчова сода

У великій каструлі доведіть до кипіння два літри води. Додайте в окріп дві столові ложки харчової соди і акуратно поставте кришку. Залиште суміш кипіти приблизно на 30 хвилин. Після цього металевою щіткою вичистіть бруд з обідка, та ретельно промийте кришку під проточною водою.

Лимонна кислота та оцет

Перед тим, як спробувати цей метод, важливо зняти з кришки всі пластикові елементи, оскільки кислота може їх пошкодити. Наповніть велику каструлю водою і повністю занурте в неї кришку. На кожен літр води додайте 25 грамів лимонної кислоти і склянку 9% оцту.

Кип'ятіть воду близько 30 хвилин, намагаючись не перевищувати цей часовий ліміт. Після кип'ятіння забруднення легко видаляються за допомогою металевої щітки. На завершення промийте кришку під проточною водою і дайте їй висохнути.

Нагадаємо, ми вже писали про те, як смажити, щоб потім не довелось мити поверхні.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!