ukr
русский

Як відчистити праску від накипу: 3 ефективних лайфхаки

Марина Грамович

Як відчистити праску від накипу: 3 ефективних лайфхаки
Лайфхаки для очищення праски. Джерело: Pexels

Очищення праски від накипу є важливим завданням технічного обслуговування для забезпечення її оптимальної роботи. UAportal розповів, що дотримуючись трьох перевірених методів, ви зможете ефективно очистити пристрій.

Оцтовий розчин

Зробіть розчин, змішавши оцет і воду в рівних частинах, дотримуючись пропорції 1:1. Налийте цю суміш у резервуар для води праски, заповнивши його приблизно на 1/4 об'єму. Увімкніть режим очищення, якщо він є, або встановіть максимальний рівень нагрівання, тримаючи її у вертикальному положенні.

Читайте також: Як випрасувати постільну білизну без праски: дієвий метод

Коли праска нагріється, поставте її горизонтально над тазиком або ганчіркою і випускайте пару, доки оцтовий розчин не вичерпається. Повторіть процес, використовуючи звичайну воду для ретельного промивання.

Лимонна кислота

Розчиніть 20-30 грамів порошку лимонної кислоти у склянці води, а потім залийте цю суміш у резервуар для води. Щоб ефективно очистити праску, виконайте ті самі дії, що й у випадку з оцтом.

Газована вода

Наповніть резервуар праски звичайною, неароматизованою газованою водою до максимальної позначки і почніть нагрівати праску. Під час цього процесу вручну випустіть пару або активуйте функцію самоочищення, якщо вона є. Цей метод також вимагає подальшого ополіскування чистою водою для видалення залишків засобу.

Нагадаємо, ми вже писали, як прати різні види тканин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!