ukr
русский

Як очистити столові прилади з нержавіючої сталі: ефективні поради

Владислав Москаленко

Як очистити столові прибори
Ці лайфхаки допоможуть очистити столові прибори. Джерело: UAportal

UAportal дає три поради, що зможуть допомогти ефективно почистити столові прилади з нержавіючої сталі. Ці три лайфхаки допоможуть зробити столові прилади сяючими.

Вода та оцет

Прокип'ятіть столові прилади в суміші води та оцту. Кислотні властивості оцту допоможуть видалити стійкі плями і повернути блиск. Після кип'ятіння ретельно промийте столові прилади і витріть їх серветкою.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Лимон

Ще один трюк для відновлення блиску старих столових приладів з нержавіючої сталі – прокип'ятіть їх у лимонній воді. Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік у каструлю з водою. Опустіть столові прилади в каструлю і дайте їм закипіти. Натуральні кислоти, що містяться в лимоні, допоможуть усунути потьмяніння або плями на поверхні. Після цього промийте столові прилади водою і ретельно висушіть.

Харчова сода

Якщо у вас немає оцту або лимону, харчова сода може творити чудеса з вашими столовими приладами з нержавіючої сталі. Наповніть каструлю водою і додайте кілька столових ложок соди. Покладіть прилади в каструлю і доведіть до кипіння. Сода діятиме як м'який абразив, видаляючи стійкі плями або тьмяність. Після кип'ятіння ретельно промийте столові прилади і витріть їх ганчіркою.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!