ukr
русский

Як очистити сковорідку від нагару: прості способи

Владислав Москаленко

Як очистити сковорідку
Як очистити сковорідку. Джерело: UAPortal

Коли справа доходить до підтримки вашої сковороди в ідеальному стані, мати в арсеналі ефективні методи очищення є необхідним. UAportal з'ясував, якими способами користуються досвідчені домогосподарки.

Оцет і харчова сода

Для того, щоб очистити сковорідку, наповніть посудину водою та оцтом у співвідношенні 1/1, а потім доведіть суміш до кипіння. Після закипання приберіть пательню з вогню і додайте дві столові ложки харчової соди. Зачекайте, поки шипіння зникне, а потім за допомогою неабразивної губки видаліть залишки нагару, що залишилися.

Читайте також: Як зробити з простої сковороди антипригарну: простий лайфхак

Соляно-масляний скраб

Щоб ефективно очистити сковорідку, посипте її великою кількістю солі, а потім налийте невелику кількість олії. Паперовим рушником втріть суміш в поверхню посудини, приділяючи особливу увагу місцям з пригорілою їжею. Після того, як сковорідка стане чистою, її потрібно промити теплою водою і витерти насухо.

Лимон і вода

Щоб очистити сковорідку природним засобом, візьміть лимон, розріжте навпіл і вичавіть сік на брудну поверхню, після чого наповніть її водою. Поставте пательню на плиту і доведіть суміш до кипіння, залишивши на кілька хвилин, аби вона подіяла. Вилийте рідину, а половинками лимона почистіть сковорідку, природна кислота фрукта роз'їсть пригорілі залишки їжі.

Нагадаємо, ми вже писали про п'ять дієвих способів, щоб до сковорідки нічого не прилипало.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!