ukr
русский
English

Як очистити скатертину від жирних плям: Три прості засоби

Марина Грамович

Як очистити скатертину від жирних плям: Три прості засоби
Методи виведення жирних плям зі скатертин. Джерело: freepik.com

Коли маєте справу з жирними плямами на скатертині, дуже важливо знати найефективніші методи їх видалення. UAportal надав практичні рішення для цієї поширеної проблеми.

Кукурудзяний крохмаль та мило

При боротьбі з жирними плямами на скатертині одним з ефективних методів є посипання плями кукурудзяним крохмалем, щоб він ввібрав в себе жир. Потім змішайте кілька крапель господарського мила з гарячою водою та акуратно промокніть пляму чистою ганчіркою. Прополощіть скатертину теплою водою і розкладіть її для висихання на повітрі.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Білий оцет і харчова сода

Ще один корисний спосіб боротьби з жирними плямами на скатертині – це створення пасти з білого оцту і харчової соди. Нанесіть цю пасту на пляму і залиште на кілька хвилин. Після цього обережно почистьте уражену ділянку м'якою щіткою, а потім промийте скатертину холодною водою.

Лимонний сік і сіль

Альтернативний підхід до боротьби з жирними плямами полягає у створенні суміші лимонного соку і солі. Нанесіть цю суміш на пляму та обережно втирайте. Залиште на деякий час, а потім промийте скатертину холодною водою. Природна кислотність лимонного соку в поєднанні з абразивною текстурою солі здатна ефективно розщеплювати й виводити жирні плями з тканини.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!