ukr
русский
English

Як відчистити килим без хімчистки: 3 дієвих лайфхаки

Владислав Москаленко

Як відчистити килим без хімчистки: 3 дієвих лайфхаки
Як відчистити килим без хімчистки. Джерело: Pexels

Коли справа доходить до чищення килима, варто розглянути альтернативні методи, перш ніж звертатися до хімчистки. UAportal розповів про перевірені домашні засоби, які вам можуть допомогти в цьому.

Чайна заварка

Для світлих плям на темних килимах проста заварка може творити чудеса. Почніть з рівномірного розподілу використаної чайної заварки по забрудненій поверхні. Дайте їй повністю висохнути, а потім видаліть залишки за допомогою пилососа.

Читайте також: Як самостійно укласти ламінат вдома: поради щодо ремонту

Оцтовий розчин

Оцтовий розчин – чудовий варіант для різних плям на килимах. Приготуйте суміш, розвівши 20 мл столового оцту в літрі води. Змочіть ганчірку в розчині і акуратно промокніть забруднену ділянку.

Приблизно через 20 хвилин видаліть залишки чистою сухою ганчіркою. На завершення пропилососьте килим, щоб відновити його первозданний вигляд.

Сода та сіль

Для видалення стійких жирних плям на килимі неймовірно ефективним є поєднання соди та солі. Змішайте ці два інгредієнти в рівних частинах і посипте сумішшю уражену ділянку. Залиште приблизно на 30 хвилин, щоб вона поглинула жир, а потім за допомогою пилососа видаліть залишки.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!