ukr
русский
English
Polski

Як очистити вапняний наліт на унітазі: Дієві методи для досягнення чистоти

Марина Грамович

Як очистити вапняний наліт на унітазі: Дієві методи для досягнення чистоти
Методи очищення від вапняного нальоту в туалеті. Джерело: freepik.com

Запобігання утворенню вапняного нальоту в туалеті має важливе значення для підтримання чистоти та гігієни у вашій ванній кімнаті. UAportal розібрався і пропонує практичні, прості у виконанні рішення для розв'язання цієї проблеми.

Оцет і харчова сода

Для ефективного очищення вапняного нальоту в туалеті суміш оцту та харчової соди може бути одним з найкращих методів. Оцет можна нанести на уражені ділянки та залишити на кілька хвилин. Після цього можна посипати соду і почистити наліт за допомогою щітки для унітаза. Важливо дати суміші настоятися принаймні 30 хвилин перед чищенням, щоб вона ефективно подіяла.

Читайте також: Як зробити саморобний дезодорант для унітаза

Скраб з лимонного соку та солі

Ще одним ефективним методом, необхідним для видалення вапняного нальоту в туалеті, є створення скрабу з лимонного соку та солі. З них можна приготувати пасту, а потім нанести її на уражені ділянки унітаза. Перед тим, як скрабувати туалетною щіткою, важливо залишити її на кілька хвилин.

Використання комерційних засобів

Для усунення стійких плям вапняного нальоту може бути дуже ефективним використання комерційних засобів. Дотримуючись інструкцій на упаковуванні, нанесіть засіб на уражені ділянки й залиште його на рекомендований час перед тим, як вимити унітаз. Щоб запобігти небезпечним хімічним реакціям, використовуйте ці засоби в добре провітрюваному приміщенні, вдягайте захисні рукавички та уникайте змішування з іншими засобами для чищення.

Раніше експерти поділились думками, що у жодному разі не можна класти в унітаз, бо це точно нашкодить сантехніці.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!