ukr
русский

Як очистити чайник від накипу: 5 ефективних порад

Владислав Москаленко

Як очистити чайник
Як очистити чайник. Джерело: UAportal

Очистити чайник від накипу без особливих зусиль, використовуючи звичайні побутові засоби, такі як оцет, лимонний сік, харчову соду та лимонну кислоту, повністю реально. UAportal підготував 5 ефективних методів, які допоможуть.

Оцет і вода

Очищення від накипу може бути простим за допомогою оцту і води. Приготуйте суміш з рівних частин, а потім залийте її в чайник. Перед тим, як закип'ятити розчин, його слід залишити на годину.

Лимонний сік

Використання лимонного соку як розчину для видалення накипу може бути хорошим варіантом. Можна вичавити сік з двох-трьох лимонів безпосередньо в чайник, а потім залити його водою. Після того, як рідина закипить, слід залишити її на годину, потім ретельно промити чистою водою.

Читайте також: Як очистити чайник від нагару за допомогою оцту та лимонної кислоти

Харчова сода

Важливо зазначити, що харчова сода є ефективним засобом для видалення накипу. Дві столові ложки соди слід змішати з водою до утворення пасти, яку потім треба нанести безпосередньо на вапняні утворення всередині чайника. Суміш залиште на 15-20 хвилин, а потім витріть неабразивною губкою.

Лимонна кислота

Лимонна кислота є потужним засобом для видалення накипу. Для цього потрібно розчинити столову ложку кислоти у воді, а потім залити розчин у чайник. Суміші потрібно настоятися протягом години, після чого прокип'ятити і обов'язково ретельно промити.

Регулярне чищення та ополіскування

Регулярне чищення та ополіскування може запобігти утворенню вапняного нальоту всередині чайника. Після кожного використання слід ретельно промивати чистою водою, щоб видалити залишки мінералів.

Нагадаємо, ми розповіли про методи очищення грилю від нагару.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!