ukr
русский
English

Як очистити чайник від накипу: 3 дієвих лайфхаки

Марина Грамович

Як очистити чайник від накипу: 3 дієвих лайфхаки
Як позбутися накипу в чайнику. Джерело: Pexels

Щоб очистити чайник від накипу, не обов'язково витрачати гроші на дорогі розчини та таблетки з магазинів. Замість цього UAportal підготував три бюджетні лайфхаки з використанням повсякденних предметів, які так само ефективно справляються зі стійким накипом.

Оцет

Використовуйте оцет, щоб усунути накип зі стінок і дна чайника. Перед використанням розведіть 100 мл харчового оцту в літрі води. Налийте розчин у чайник і доведіть його до слабкого кипіння. Залиште кипіти до тих пір, поки не помітите, що відкладення відшаровуються від стінок чайника.

Читайте також: Як очистити чайник від нагару за допомогою оцту та лимонної кислоти

Харчова сода

Якщо у вас металевий або емальований чайник, харчова сода може допомогти з очищенням. Наповніть його водою і додайте столову ложку соди. Доведіть суміш до кипіння і залиште приблизно на тридцять хвилин – сода допоможе розчинити вапняний наліт і відновить чистоту вашого чайника.

Фруктові шкірки

Не варто забувати про ефективність фруктових шкірок, особливо з яблук і груш, які містять натуральні фруктові кислоти. Кислоти, які в ній знаходяться, можуть ефективно боротися з накипом на чайнику. Покладіть шкірку в середину, залийте її водою і доведіть до кипіння.

Нагадаємо, ми розповіли про методи очищення грилю від нагару.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!