ukr
русский
Polski

Як виявити скручений пробіг: 3 ефективні лайфхаки

Владислав Москаленко

Як виявити скручений пробіг: 3 ефективні лайфхаки
Лайфхаки для виявлення скрученого пробігу. Джерело: Pexels

Під час пошуку вживаного автомобіля важливо знати, що деякі продавці маніпулюють показниками пробігу, щоб створити ілюзію меншого кілометражу і згодом отримати більш вигідну угоду. Потрапивши на гачок такого обману, ви можете переплатити і придбати транспортний засіб з більшим зносом, ніж очікувалося. UAportal розповів, на що звернути увагу при виборі вживаного авто.

Стан керма

Однією з помітних ознак того, що пробіг міг бути скручений, є поганий стан керма. Якщо ткана поверхня виглядає потертою, зношеною або навіть сильно пошкодженою, покупці повинні поставитися до ситуації з обережністю. Малоймовірно, щоб автомобіль з невеликим пробігом мав такі значні пошкодження оббивки керма.

Читайте також: Як швидко почистити килимки в автомобілі: легкі способи

Накладки на педалі

Ще одним прямим показником активної та тривалої експлуатації автомобіля є зношеність накладок на педалі. Значний знос цих компонентів свідчить про те, що пробіг автомобіля може бути не таким малим, як заявлено. 

Замінені деталі

Якщо під капотом є сліди нещодавно замінених деталей, це явний натяк на те, що автомобіль неодноразово піддавався ремонту або технічному обслуговуванню. 

Нагадаємо, ми вже писали про те, як зробити ароматизатор повітря для авто своїми руками.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!