ukr
русский

Як неправильне зберігання впливає на якість певних речей

Владислав Москаленко

Як неправильне зберігання впливає на якість певних речей
Помилки в зберіганні речей. Джерело: Pexels

Правильне використання та зберігання предметів домашнього вжитку та одягу відіграє значну роль у їхній довговічності та міцності. Дивно, але багато господинь можуть не знати, що їхні звичні методи зберігання можуть бути неправильними і потенційно шкідливими. UAportal розповідає про найпоширеніші помилки та способи правильного зберігання.

1. Вовняні речі

Вовняні речі необхідні для збереження тепла в холодну зиму. Однак неправильне зберігання може призвести до того, що вони швидко втратять форму і стануть непридатними для використання. Щоб забезпечити їх довговічність, найкраще акуратно складати вовняні речі і зберігати їх на полиці.

2. Зубні щітки

Органайзери для ванної кімнати набули популярності, але вони можуть бути не найкращим варіантом для зубних щіток. Зберігання щіток у відкритому вигляді, особливо в таких органайзерах, може зробити їх схильними до розмноження шкідливих мікроорганізмів. Для дотримання гігієни рекомендується використовувати спеціальні футляри або чохли.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

3. Туалетна вода

Деякі люди можуть мати звичку демонструвати свою колекцію парфумів у ванній кімнаті, виставляючи пляшечки з туалетною водою на загальний огляд гостей. Однак це не найкращий варіант, оскільки вплив світла і вологості може погіршити якість парфумів. Щоб забезпечити довговічність туалетної води, бажано зберігати її в прохолодній темній шафі.

4. Спеції

У фільмах і кулінарних шоу спеції часто зберігають у привабливих скляних баночках, що додає кухні естетичної привабливості. Однак цей гарний вигляд може погіршити смакові якості спецій. Вплив світла може призвести до того, що з часом вони втратять свої ароматичні якості. Щоб зберегти багатство смаків, спеції слід зберігати в непрозорих контейнерах, які ефективно блокують світло.

Нагадаємо, ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!