ukr
русский

Як навести чистоту в будинку без агресивної хімії: корисні поради

Владислав Москаленко

Натуральні засоби для прибирання
Засоби для чищення своїми руками. Джерело: www.pexels.com

Багатьох цікавлять безпечні та натуральні рішення для прибирання оселі. UAportal підготував практичні і прості у виконанні засоби для чищення, які можна зробити своїми руками.

Розчин оцту та води

Щоб безпечно і природно очистити практично будь-яку поверхню в будинку, змішайте рівні частини води і оцту в пульверизаторі. Цей простий розчин ефективний для миття стільниць, вікон і навіть підлоги.

Кислотність оцту допомагає вбивати бактерії, а вода розбавляє його, роблячи безпечним для більшості поверхонь. Даний очищувач, не лише ефективний, але й економний та екологічно безпечний.

Читайте також: Експерти підказали, як почистити ковдру без пральної машинки

Скраб із харчової соди

Для більш складних завдань, таких як видалення стійких плям або боротьба з брудом у ванній кімнаті, підходить скраб з харчової соди. Просто розсипте її на поверхню, додайте трохи води, щоб отримати пасту, і потріть губкою або щіткою.

М'які абразивні властивості харчової соди допомагають зруйнувати бруд і наліт, не дряпаючи поверхні. Цей натуральний засіб безпечний для використання і є чудовою альтернативою агресивним хімічним чистячим засобам.

Поліроль з домашніх засобів

Щоб природним чином відполірувати дерев'яні меблі або поверхні до блиску, створіть суміш лимонного соку та оливкової олії. Кислотні властивості цього засобу розщеплюють бруд, а також водночас допомагають зволожити і захистити матеріал меблів. Ця домашня поліроль не лише надає поверхням красивого вигляду, але й живить деревину.

Освіжувач повітря

Щоб природним чином освіжити повітря у домі, створіть спрей з ефірної олії. Для цього використайте аромати, такі як лаванда, м'ята або цитрусові. Змішайте кілька крапель з водою у пляшці з пульверизатором і розпиліть цю рідину по всьому житловому приміщенню.

Нагадаємо, ми вже розповідали, як правильно відіпрати комір та манжети, аби вони мали ідеальний вигляд.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!