ukr
русский
English

Як навчиться швидко приймати рішення: Корисні лайфхаки

Владислав Москаленко

Методи прийняття рішень
Прийняття рішень. Джерело: pexels

UAportal підготував три лайфхаки, як навчитися приймати рішення. Дізнайтеся про ефективні методи, які допоможуть бути більш впевненим у собі.

Техніки візуалізації

У процесі прийняття рішень можна використовувати методи візуалізації. Уявляючи потенційні результати кожного рішення, можна отримати ясність щодо того, який варіант найкраще відповідає цілям і цінностям. Бачення можливих наслідків може зменшити занепокоєння і вагання, роблячи процес більш керованим.

Читайте також: Правило 5 хвилин: Як встигати набагато більше і бути продуктивнішим

Обмеження в часі для прийняття рішень

Занадто довгий аналіз і роздуми можуть призвести до нерішучості. Встановлення часового ліміту може запобігти застряганню в процесі прийняття рішень і допомогти у визначенні пріоритетів. Однак дуже важливо дотримуватися балансу і не поспішати з важливими рішеннями, встановлюючи розумні часові рамки.

Список "за" і "проти"

Створення списку "за" і "проти" – це класичний підхід до прийняття рішень. Запис позитивних і негативних сторін рішення допомагає зрозуміти пріоритети і врахувати потенційні наслідки. Список дає чітке уявлення і зменшує навантаження, пов'язане з прийняттям рішень, дозволяючи більш раціонально і системно підходити до цього процесу.

Нагадаємо, ми вже писали, як легко та швидко розкрити свій потенціал.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!