ukr
русский

Як нарізати цибулю без дискомфорту для очей: дієві поради

Владислав Москаленко

Як правильно нарізати цибулю
Поради щодо нарізання цибулі без дискомфорту для очей. Джерело: pixabay.com

Нарізати цибулю без сліз можна за допомогою простих прийомів. UAportal підготував основні лайфхаки, які допоможуть нарізати цибулю без дискомфорту та подразнення очей.

Ріжте корінь в останню чергу

Під час нарізання цибулі спочатку слід видалити кінець стебла і верхівку. Важливо залишити корінь неушкодженим, оскільки він утримує цибулину разом і зменшує розриви. Потім цибулину слід розрізати навпіл від верхівки до кореневої частини і зняти шкірку.

Очищені половинки цибулі слід покласти на обробну дошку і нарізати скибочками, починаючи з протилежного кінця кореня. Цей метод допомагає зменшити виділення подразнюючих речовин і робить нарізання цибулі без сліз.

Читайте також: Сім незвичних способів застосування цибулі, про які ви точно не знали

Охолодіть цибулю перед нарізанням

Один з ефективних способів запобігти появі сліз – це охолодити цибулю перед нарізанням. Її слід покласти в морозильну камеру приблизно на 15-30 хвилин. Процес охолодження сповільнює виділення подразнюючих газів.

Промийте цибулю під холодною водою

Ще один дієвий спосіб нарізати цибулю, це тримати її під холодною водою при нарізанні. Очищаючи і нарізаючи цибулю під проточною водою, можна змити подразнюючі речовини, що значно зменшує сльозотечу.

Крім того, альтернативним методом є занурення цибулі в миску з холодною водою на кілька хвилин перед тим, як нарізати. Цей спосіб допомагає створити середовище, в якому зменшується виділення подразників на очі.

Нагадаємо, ріпчаста цибуля є популярним інгредієнтом у багатьох стравах, але як її почистити та нарізати без сліз. UAportal розповідає про 15 дієвих методів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!