ukr
русский

Як надовго зберегти хліб свіжим: Прості способи

Владислав Москаленко

Як надовго зберегти хліб свіжим: Прості способи
Як зберегти хліб свіжим. Джерело: freepik.com

Аби хліб був свіжим протягом тривалого часу важливо знати правильні методи його зберігання. UAportal зібрав ефективні рішення, які допоможуть.

Зберігання у хлібниці

Зберігання хліба свіжим протягом тривалого часу можна досягти, просто зберігаючи його в хлібниці. Вони спеціально розроблені для підтримання оптимального рівня вологості та температури, необхідних для збереження свіжості хліба. Важливо зберігати хлібницю в прохолодному, сухому місці, подалі від прямих сонячних променів або джерел тепла.

Читайте також: Які народні прикмети та забобони пов'язані з хлібом

Заморожування окремими скибочками

Ще одна корисна порада для збереження хліба свіжим – нарізати буханець і заморозити окремі шматочки. Цей метод дозволяє розморозити лише ту кількість хліба, яка вам потрібна за один раз, запобігаючи черствінню всього буханця. Щільно загорніть кожну скибочку в поліетиленову плівку або алюмінієву фольгу перед тим, як зберігати їх у герметичному контейнері або пакеті для заморожування.

Уникайте охолодження

Зберігання хліба в холодильнику може фактично прискорити черствіння через холодне, сухе повітря. Вміст вологи в хлібі швидко випаровується, в результаті чого продукт стає сухішим і менш смачним. Краще уникати такого зберігання, якщо тільки він не містить швидкопсувних начинок, і навіть у цьому випадку бажано споживати його протягом короткого часу.

Нагадаємо, що хліб можна замінити індійськими коржиками з цілозернового борошна атта. Їхня унікальність в тому, що чапаті (так називають ці коржики) можна їсти самостійно або наповнювати різними начинками.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!