ukr
русский

Як почати більше читати: поради, які допоможуть

Марина Грамович

Як розвинути звичку до читання
Поради, що допоможуть розвинути звичку до читання книг. Джерело: pixabay.com

Розвиток звички до читання базується на використанні різних практик. UAportal підготував низку корисних порад, які допоможуть людям розвинути звичку до читання.

Щоденна мета

Щоб виробити звичку до читання, корисно поставити перед собою досяжну щоденну мету. Почніть з 10-15 хвилин на день і поступово збільшуйте час. Щодня виділяйте певний час для читання, чи то вранці з напоєм, чи ввечері як засіб розслаблення.

Читайте також: Як прищепити звичку до читання: корисні методи

Постійне виконання щоденних цілей навчить мозок розставляти пріоритети та отримувати задоволення від цієї рутини. Відстежуйте прогрес у щоденнику та відзначайте невеликі досягнення, це слугуватиме мотивацією.

Комфортне середовище для читання

Створення комфортного середовища для читання має важливе значення для формування цієї звички. Виберіть затишне, добре освітлене місце в будинку. Зручне крісло або створення спеціального куточка сприяють отриманню більшого задоволення від процесу.

Книжковий клуб

Приєднання до книжкового клубу надає заохочення до читання. Крім того, це дає змогу ознайомитися з різноманітними книжковими рекомендаціями. Шукайте місцеві книжкові клуби або приєднуйтесь до онлайн-платформ і форумів.

Нагадаємо, ми вже писали про прості техніки медитації для початківців.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події – підписуйтесь на наш Telegram-канал!