ukr
русский
Polski

Як мити холодильник рідше: три простих лайфхаки

Владислав Москаленко

Як мити холодильник рідше: три простих лайфхаки
Лайфхаки для миття холодильника. Джерело: UAportal

У цій статті UAportal розповідає про три унікальні поради, які вимагають мінімальних зусиль, але дають вражаючі результати. Дотримуючись цих стратегій, ви зможете заощадити час і енергію, забезпечуючи при цьому свіжий і приємний запах у холодильнику.

Використовуйте оцтовий розчин

Спробуйте використовувати оцтовий розчин для протирання внутрішніх поверхонь. Змішайте рівні частини білого оцту і води в пляшці.

Нанесіть розчин на ганчірку з мікрофібри та протріть нею полиці, шухляди та стінки холодильника. Природна кислотність оцту допомагає видалити бруд, жир і неприємні запахи, не залишаючи жорстких хімічних слідів.

Читайте також: Навіщо класти туалетний папір та губку в холодильник: порада від господинь

Використовуйте коробки від харчової соди

Поставте на полиці холодильника відкриті коробки з харчовою содою. Харчова сода природним чином поглинає запахи, допомагаючи зберегти свіжий запах у холодильнику.

Коробки змінювати потрібно кожні 3 місяці, щоб забезпечити максимальну ефективність. Цей простий трюк може значно зменшити потребу в частому глибокому очищенні.

Регулярно прибирайте 

Візьміть собі за звичку регулярно звільняти і впорядковувати вміст холодильника. Видаляйте прострочені продукти, негайно витирайте пролиту рідину і зберігайте схожі продукти разом.

Підтримуючи порядок у холодильнику, ви зменшите ймовірність пролиття, забруднення та прихованого зберігання зіпсованих продуктів. Такий проактивний підхід може значно подовжити час між основними прибираннями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як алюмінієву фольгу можна використовувати під час розморожування морозильних камер.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!