ukr
русский

Як легко видалити плями та позбутися жовтизни з рушників: ефективні методи

Владислав Москаленко

Натуральні та ефективні методи відновлення свіжості рушників
Лайфхаки для відбілювання рушників. Джерело: Pexels.com

Використання простих домашніх інгредієнтів для відбілювання рушників приносить ефективні та практичні результати. UAportal дізнався про лайфхаки, які допоможуть вам у цьому.

Замочування в оцті і соді

Замочіть рушники в гарячій воді, змішаній зі склянкою оцту, мінімум на 30 хвилин. Цей розчин допоможе усунути неприємні запахи та розщепити мінеральні відкладення. Після цього додайте 1/2 склянки соди до рушників, а потім виперіть їх у гарячій воді.

Читайте також: Які прикмети та забобони пов'язані з рушниками

Лимонний сік і сонячне світло

Додайте 1/2 склянки лимонного соку в теплу воду, замочіть рушники і залиште на годину на сонці. Кисла природа лимонного соку діє як природний відбілювач, видаляючи плями та освітлюючи тканину. Після замочування рушники варто вивісити надвір під прямі сонячні промені на кілька годин, щоб посилити відбілюючий ефект.

Кисневий відбілювач

Змішайте ложку кисневого відбілювача з теплою водою і залиште рушники замочуватися щонайменше на шість годин або на ніч. Це допоможе видалити плями, освітлити тканину та усунути неприємні запахи. Після цього виперіть рушники та висушіть їх на повітрі під прямими сонячними променями для додаткового відбілювання.

Нагадаємо, що регулярне прання рушників необхідне також і для збереження нашого здоров'я. UAportal підготував поради, як правильно доглядати за рушником.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!