ukr
русский
English

Як легко видалити накип із чайника: 4 способи

Марина Грамович

Як легко видалити накип із чайника: 4 способи
Методи видалення накипу з чайника. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до догляду за чайником і запобігання утворенню накипу, важливо застосовувати практичні та ефективні методи. UAportal зібрав кілька цінних стратегій позбавлення від нагару, а також профілактичні заходи, які допоможуть уникнути його накопичення в майбутньому.

Оцет

Якщо ви хочете видалити накип, просте рішення – змішати в рівних частинах оцет і воду і залити в чайник. Дайте настоятися протягом години, а потім закип'ятіть розчин. Після цього внутрішню поверхню чайника можна почистити щіткою, щоб розпушити й легко видалити накип. Крім того, перед наступним використанням чайник слід ретельно промити.

Читайте також: Як очистити чайник від нагару за допомогою оцту та лимонної кислоти

Лимон та сіль

Ще один ефективний спосіб боротьби з накипом – використання суміші лимона і солі. Розріжте лимон навпіл, занурте його в сіль і натріть ним внутрішню поверхню чайника, щоб розчинити й відчистити накип. Важливо ретельно промити прилад після використання цього методу, щоб видалити всі залишки.

Суміш харчової соди та води

Для отримання м'якого, але ефективного засобу для чищення можна приготувати пасту, змішавши кілька столових ложок харчової соди з водою. Нанесіть пасту на внутрішню поверхню чайника, залиште на кілька годин, а потім вичистіть накип. Після цього прилад слід ретельно промити.

Регулярне обслуговування

Щоб запобігти утворенню накипу, важливо регулярно чистити чайник. Просто промиваючи його водою з м'яким мийним засобом після кожного використання, ви можете запобігти значному накопиченню накипу з часом. Крім того, рекомендується очищати прилад одним із вищезгаданих способів принаймні раз на місяць, щоб підтримувати його в оптимальному стані.

Нагадаємо, ми розповіли про методи очищення грилю від нагару.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!