ukr
русский

Як легко видалити нагар з праски: лайфхаки

Владислав Москаленко

Лайфхаки для очищення праски від нагару
Лайфхаки для очищення праски від нагару. Джерело: UAportal

У цій статті UAportal підготував поради, як очистити праску від нагару. Використовуючи легкодоступні інгредієнти, ви зможете легко видалити нагар і відновити праску.

Оцет і харчова сода

Щоб очистити праску від нагару, спробуйте змішати в рівних частинах оцет і харчову соду. Вимкніть праску з розетки і дайте їй охолонути. Змішайте оцет і соду до утворення пасти.

Нанесіть пасту на забруднені ділянки праски і залиште на 15 хвилин. Видаліть пасту м'якою щіточкою або серветкою і протріть праску вологою ганчіркою. Перед наступним використанням дайте прасці висохнути.

Використання лимонного соку

Ефективним методом усунення нагару з праски є використання лимонного соку. Вичавіть сік зі свіжого лимона і намочіть в ньому ганчірку. Нанесіть лимонний сік на уражені сажею ділянки праски і залиште на кілька хвилин.

Протріть праску вологою ганчіркою. За потреби повторіть процес і ретельно промийте праску водою перед наступним використанням.

Читайте також: Як погладити одяг без використання праски: просто розпиліть цей засіб на речі

Спеціальний засіб для очищення праски

Якщо оцет, харчова сода або лимонний сік не допомагають видалити нагар з праски, спробуйте скористатися спеціальним засобом для чищення праски. Для досягнення найкращих результатів дотримуйтесь інструкцій на упаковці.

Нанесіть розчин на забруднені ділянки, залиште на деякий час, а потім протріть їх вологою ганчіркою. Перед тим, як прасувати одяг, ретельно промийте праску водою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як прасувати речі вдвічі швидше за допомогою фольги.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!