ukr
русский
English

Як легко відмити посуд: 5 порад від досвідчених домогосподарок

Владислав Москаленко

Як легко відмити посуд: 5 порад від досвідчених домогосподарок
Поради для ефективного миття посуду. Джерело: Pexels

Правильне миття посуду відіграє важливу роль у підтримці чистоти та гігієни на наших кухнях. Хоча це може здатися простим завданням, є кілька моментів, про які всі схильні забувати. UAportal розповів, що дотримуючись кількох простих порад, миття посуду може перетворитися на безпроблемну рутину.

Мийте посуд відразу

Миття посуду потребує уваги, навіть якщо у вас обмаль часу. Яскравим прикладом є друшляк, який ніколи не можна залишати в раковині.

Якщо його не мити, то засохлі залишки їжі можуть забити його отвори, що призведе до утворення стійкої жирної плівки. Те ж саме стосується тарілок, в яких зберігалася каша – їх швидке очищення запобігає затвердінню і прилипанню їжі.

Читайте також: П'ять дешевих та дієвих способів прочистити каналізацію: один з них краще проводити вночі

Замочування

Щоб ефективно боротися із засохлим брудом, посуд необхідно замочити. Наповнення сковорідки водою після приготування їжі може полегшити відмивання. Так само замочування миски, в якій нещодавно було сире тісто, може допомогти розпушити затверділі залишки.

Харчова сода

Замість того, щоб покладатися виключно на звичайні миючі засоби, подумайте про використання харчової соди. Цей універсальний інгредієнт виявляється надзвичайно ефективним у боротьбі з брудом і нагаром.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!