ukr
русский
English

Як легко освіжити запах в оселі: Прості та натуральні засоби

Марина Грамович

Як легко освіжити запах в оселі: Прості та натуральні засоби
Лайфхаки для створення приємного запаху. Джерело: freepik

UAportal підготував прості, але ефективні способи підтримання свіжої та затишної атмосфери в оселі за допомогою повсякденних побутових предметів. Ми розглянули три природні методи боротьби з неприємними запахами.

Освіжувач повітря з цитрусової цедри

Потрібно зберігати і висушувати шкірки цитрусових, таких як апельсини або лимони, а потім використовувати їх в якості натурального освіжувача повітря.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Висушені шкірки можна покласти в невеликий мішечок і повісити у ванній кімнаті або на кухні. Також можна посилити аромат, додавши кілька крапель ефірних олій.

Дезодорант для килимів з харчової соди

Щоб ефективно освіжити килими, рясно посипте їх харчовою содою, залиште на кілька годин, а потім пропилососьте. Харчова сода добре відома своєю здатністю поглинати запахи, що робить її чудовим природним освіжувачем для оселі. Цей метод може допомогти усунути будь-які небажані запахи і залишити килими чистими та з приємним ароматом.

Спрей для кімнати, зроблений своїми руками

Зробіть кімнатний спрей, змішавши воду з кількома краплями улюблених ефірних олій у пляшці з розпилювачем. Використання натуральних інгредієнтів є безпечнішою альтернативою комерційним освіжувачам повітря, які можуть містити агресивні хімічні речовини.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійкі запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!