ukr
русский
English

Як легко очистити чайник від накипу: ефективні поради

Марина Грамович

Очищуємо чайників від нальоту легко
Поради для видалення нальоту. Джерело: www.pexels.com

Запобігання утворенню накипу має важливе значення для підтримання роботи та довговічності роботи чайників. UAportal підготував корисні і натуральні методи для ефективного чищення і догляду за пристроєм.

Оцет і вода

Наповніть водою і білим оцтом у рівних частинах наполовину ємність. Далі залиште розчин щонайменше на годину. Після цього слід довести до кипіння дану рідину, а потім дати охолонути. Після ретельно промити чайник чистою водою, щоб видалити залишки оцту.

Читайте також: Лимонна кислота та оцет: як легко усунути накип з чайника

Метод лимона і солі

Ще один ефективний метод видалення накипу – використання суміші лимона і солі. Для цього внутрішню поверхню посипте сіллю, попередньо нарізавши лимон невеликими часточками. Після цього ретельно промийте чайник. 

Харчова сода

Харчова сода – ще один побутовий засіб, який можна використовувати для ефективного очищення чайника від накипу. Зробивши пасту з соди та невеликої кількості води, її потрібно нанести на вапняний наліт у чайнику і залишити на кілька годин або навіть на ніч. Повторюйте цей процес, якщо накип не зникає, доки пристрій повністю не очиститься від накипу.

Нагадаємо ми розповіли про методи очищення гриля від нагару.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!