ukr
русский
Polski

Як легко позбутися пилу: прості та ефективні поради для вашої оселі

Владислав Москаленко

Практичні методи та профілактичні заходи для чистого житла
Способи боротьби з пилом у вашій оселі. Джерело: www.pexels.com

Очищення будинку від пилу має важливе значення для створення здорового та комфортного житлового простору. UAportal підготував універсальні поради, та методи ефективної боротьби з брудом.

Швидке очищення

Серветки з мікрофібри можуть ефективного зібрати пилу, не розпорошуючи його навколо. Тоді як для видалення пилу з килимів, килимових покриттів та оббивки слід використовувати пилосос з високоефективним фільтром.

Читайте також: Блогерка розповіла про 6 лайфхаків з прибирання, які не працюють, а роблять лише гірше

Рекомендується витирати пил у напрямку від верху до низу, починаючи з найвищих поверхонь і опускаючись до підлоги. Також важливо регулярно протирати жалюзі та стельові вентилятори.

Очищення повітря

Інвестиції у високоякісний очищувач повітря можуть ефективно зменшити кількість частинок пилу в повітрі. Рекомендується використовувати очищувач з функцією уловлювання пил.

Розміщуйте очищувач повітря у часто використовуваних приміщеннях, таких як вітальня або спальня, для ефективної роботи. Також важливо забезпечити належну вентиляцію та регулярно міняти фільтри, щоб звести до мінімуму кількість пилу, що циркулює в повітрі.

Профілактичні заходи

Належне ущільнення вікон і дверей, усунення будь-яких щілин і тріщин, запобігає потраплянню пилу в будинок. Очищення та заміна каналів системи вентиляції й фільтрів для кращої циркуляції повітря, та кондиціонування є дуже важливими. Крім того, використання килимків біля входу та регулярний догляд за домашніми тваринами можуть звести до мінімуму кількість бруду та пилу, що потрапляє в будинок.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !