ukr
русский
English

Як легко позбутися бліх раз і назавжди: ефективні методи

Владислав Москаленко

Як легко позбутися бліх раз і назавжди: ефективні методи
Як захистити оселю та домашніх улюбленців від бліх

Блохи можуть бути постійною проблемою в будинках, загрожуючи як домашнім тваринам, так і людям. UAportal поділився ефективними методами профілактики та знищення бліх.

Використання натуральних репелентів

Яблучний оцет, лимонний сік або ефірні олії можуть допомогти відлякати бліх від проникнення до будинку. Ці засоби можна розпилювати в будинку та навколо нього, щоб створити бар'єр, якого блохи уникатимуть. Крім того, рослини, що відлякують бліх, такі як лаванда або м'ята, можуть діяти як природні фактори, що стримують.

Регулярне прибирання пилососом

Регулярне прибирання килимів та меблів пилососом ефективно видаляє яйця, личинки та лялечки бліх. Зосередьтеся на місцях, де домашні тварини проводять багато часу, щоб знищити бліх на різних стадіях життя. Щоб уникнути повторного зараження, негайно очищайте контейнер для сміття.

Читайте також: Кращого засобу не знайдете: як вивести бліх із дому та квартири

Догляд за домашніми тваринами та використання профілактичних засобів

Розчісування вовни та купання з відлякуючими бліх шампунями може допомогти тримати шкідників на відстані. Крім того, використання профілактичних засобів, таких як місцеві розчини, нашийники або пероральні препарати забезпечує тривалий захист від бліх.

Прання та оздоблення підстилок у місцях відпочинку домашніх тварин

Щоб знищити бліх та їх яйця, необхідно випрати підстилки, місця відпочинку домашніх тварин та будь-які тканинні предмети, які могли контактувати зі шкідниками, за високої температури. Використання безпечних для домашніх тварин спреїв чи порошків у місцях відпочинку забезпечує додатковий рівень захисту.

Професійні послуги з дезінсекції

У разі сильного зараження зверніться за професійними дезінсекційними послугами, щоб ефективно знищити бліх та запобігти їх поверненню. Професійні компанії з боротьби зі шкідниками мають досвід та інструменти для виведення бліх на всіх стадіях життєвого циклу.

Нагадаємо, кухня часто страждає від атак плодових мушок, мошок та мух. Однак є спосіб залучити непроханих гостей до саморобних пасток, не використовуючи магазинних хімічних спреїв-репелентів.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !