ukr
русский
Polski

Як легко та якісно відбілити тюль: поради домогосподарок

Марина Грамович

Тюль
Як відбілити тюль. Джерело: www.pexels.com

Отримати бездоганно білий тюль в домашніх умовах – завдання, яке може здатися складним, але насправді, з правильним підходом, є доволі простим. Через ряд ефективних та доступних методів можна досягти бажаного результату без великих зусиль. UAportal дізнався, як відбілити тюль ефективно та безпечно, використовуючи різноманітні природні та домашні засоби.

Перекис водню або хлорний відбілювач

Один з найпопулярніших методів передбачає використання відбілювача, такого як перекис водню або хлорний відбілювач. Відбілювач слід змішати з водою відповідно до інструкції.

Потім матеріал тюлю занурте у суміш і залиште на певний час для замочування. Після цього тканину слід ретельно прополоскати холодною водою, щоб видалити залишки відбілювача, а потім повісити сушитися.

Органічні засоби

Рекомендований метод відбілювання передбачає використання натуральних інгредієнтів, таких як лимонний сік або оцет. Тюль слід замочити в суміші розведеного лимонного соку або оцту з водою на пару годин або довше для більш якісного результату.

Періодичне перемішування тюлю допоможе забезпечити рівномірний розподіл суміші. Потім полотно можна прополоскати холодною водою і обережно віджати зайву вологу. Далі тканину слід повісити або покласти на плоску поверхню для висихання.

Відбілювач

Третій спосіб відбілювання тюлю передбачає використання кисневого відбілювача. Розчинивши кисневий відбілювач у воді, тканинку слід занурити в розчин і залишити замочуватися на рекомендований час.

Після замочування її слід ретельно прополоскати прохолодною водою і дати висохнути на повітрі. Цей спосіб ефективний для досягнення світлішого відтінку при збереженні цілісності тюлю.

Читайте також: Засіб, який зробить так, щоб удома завжди пахло свіжістю

Відбілювач та вода

Ще одним варіантом відбілювання є використання комбінації відбілювача і води. Розчин можна приготувати, змішавши 1 частину відбілювача з 9 частинами води у великій ємності. Полотно слід занурити в розчин і обережно покрутити. Через кілька хвилин слід періодично перевіряти колір тюлю. Після досягнення бажаного відтінку тканину слід вийняти і промити холодною водою.

Засіб для виведення кольору

Ще один спосіб відбілення, – це використання безпечного для тканини засобу для виведення кольору, який слід змішати з водою, відповідно до інструкції. Потім тюль слід занурити в розчин і обережно перемішати, щоб засіб рівномірно розподілився.

Після цього, тканину слід ретельно прополоскати холодною водою. Нарешті, полотно слід повісити сушитися, не допускаючи потрапляння на нього прямих сонячних променів, щоб запобігти можливому знебарвленню або пошкодженню.

Раніше ми писали про режим пральної машинки, який краще не використовувати, щоб речі не залишалися брудними після прання, а також що робити після прання, щоб у пральній машині не з'явилися цвіль і поганий запах.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!