ukr
русский

Як позбутися жирного нальоту на кухонних шафах: Дієві способи для досягнення чистоти

Марина Грамович

Як позбутися жирного нальоту на кухонних шафах: Дієві способи для досягнення чистоти
Способи видалення жирних плям з кухонних шафок. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до досягнення бездоганної чистоти кухонних шафок, знання ефективних методів видалення жирних плям є дуже важливим. UAportal розповів про корисні поради, які допоможуть боротися з цією проблемою.

Оцет

Для усунення жирних слідів з кухонних шафок ефективним методом є використання білого оцту. Суміш з рівних частин оцту і води створюється в пульверизаторі, а потім наноситься на жирні ділянки. Зачекавши кілька хвилин, її можна витерти ганчіркою з мікрофібри. Кислотність оцту допомагає розщеплювати жир, залишаючи шафи чистими та блискучими.

Читайте також: Як прибрати пил, щоб він ще довго не осідав на меблях

Паста з харчової соди

Ще один ефективний метод видалення жирних слідів – створення пасти з харчової соди та води. Пасту наносять на жирні ділянки й залишають на кілька хвилин. Потім її протирають вологою ганчіркою або губкою, щоб видалити залишки. Харчова сода слугує м'яким абразивом і ефективно видаляє жир, не пошкоджуючи при цьому поверхню шафи.

Регулярне обслуговування та протирання

Запобігання накопиченню жиру на кухонних шафах має вирішальне значення. Регулярне протирання шаф м'яким мильним розчином допомагає запобігти накопиченню жиру. Цей простий підхід до догляду може заощадити час і зусилля в довгостроковій перспективі, зберігаючи шафки чистими.

Раніше ми писали про ще один цікавий китайський лайфхак, який допоможе легко позбутись пилу в квартирі.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!