ukr
русский

Як позбутися затхлого запаху рушників: Дієві поради

Владислав Москаленко

Як позбутися затхлого запаху рушників: Дієві поради
Способи видалення затхлого запаху з рушників. Джерело: freepik.com

Затхлий запах на рушниках може бути неприємним, але існують ефективні методи усунення та відновлення свіжості. Від використання звичайних предметів побуту до встановлення правильного режиму прання – UAportal розповів, як боротися з цією проблемою.

Використання оцту та харчової соди

Суміш оцту і харчової соди може допомогти усунути затхлий запах з рушників. Насамперед замочіть рушники в суміші гарячої води й оцту мінімум на 30 хвилин, щоб розчин проник у волокна і нейтралізував неприємні запахи. Після замочування виперіть рушники з додаванням харчової соди до мийного засобу для ретельного очищення.

Використання лимонного соку

Замочування рушників у суміші води та лимонного соку – перевірений метод позбавлення рушників від затхлого запаху. Природна кислотність лимонного соку не тільки слугує дезодорантом, але й дезінфікує рушники. Після процесу замочування, їх слід випрати з м'яким мийним засобом, що забезпечить ретельне очищення.

Читайте також: Топ-6 методів розтягнути одяг, який сів після прання

Додавання ефірних олій

Ефективний метод усунення затхлого запаху з рушників полягає у додаванні кількох крапель ефірних олій під час прання. Такі олії, як лаванда або чайне дерево, відомі своїм природним ароматом, який допомагає замаскувати затхлий запах, залишаючи рушники пахнути свіжістю.

Правильне зберігання

Щоб запобігти появі затхлого запаху, дуже важливо переконатися, що рушники повністю висохли перед тим, як покласти їх на зберігання. Розвішуйте їх у добре провітрюваних місцях з хорошою циркуляцією повітря, щоб запобігти появі неприємного запаху.

Нагадаємо, ми вже писали, чому після прання в машинці речі стають бруднішими.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!