ukr
русский

Як позбутися темних плям на поверхнях з нержавіючої сталі: дієві поради

Владислав Москаленко

Плями на нержавіючій сталі
Як видалити плями з нержавіючої сталі. Джерело: UAportal

UAportal з'ясував, як усунути стійкі плями і зберегти первозданний вигляд нержавіючої сталі. Дізнайтеся про ефективні методи видалення темних плям з металевих поверхонь.

  • Розчин з теплої води та мила

Щоб ефективно видалити темні плями з поверхонь з нержавіючої сталі, почніть з приготування розчину з теплої води і м'якого мила для посуду. Обережно потріть забруднену ділянку м'якою ганчіркою або губкою. Для більш стійких плям спробуйте нанести білий оцет або лимонний сік безпосередньо на уражену ділянку і залишити на кілька хвилин, а потім ретельно витерти.

  • Харчова сода з водою

Крім того, ви можете зробити пасту, змішавши харчову соду з водою, нанести її на пляму і обережно почистити неабразивною ганчіркою. Потім ретельно промийте ділянку і витріть її чистою ганчіркою, щоб не залишилося плям від води.

Читайте також: Блогерка розповіла про 6 лайфхаків з прибирання, які не працюють, а роблять лише гірше

  • Спирт

Для усунення темних плям на поверхнях з нержавіючої сталі ефективним методом є використання медичного або денатурованого спирту. Нанесіть невелику кількість засобу на чисту ганчірку і обережно потріть забруднену ділянку круговими рухами. Це допоможе розчинити та усунути стійкі плями.

  • Оцет

Для видалення стійких темних плям на нержавіючій сталі спробуйте використовувати розчин, що складається з рівних частин оцту і води. Змочіть м'яку тканину або губку в суміші і обережно потріть пляму, поки вона не почне зникати. Потім промийте поверхню водою і ретельно висушіть її.

  • Спеціальний засіб для чищення поверхонь

Ще один дієвий варіант – використання спеціалізованого засобу для чищення нержавіючої сталі, спеціально розробленого для боротьби з темними плямами. Обов'язково ретельно дотримуйтесь інструкцій, що додаються до засобу, і використовуйте рукавички, щоб захистити руки під час нанесення засобу.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як вимити вікна за допомогою йодного розчину. Зокрема, його можна приготувати вдома за кілька хвилин. Тоді як витрати на це мінімальні, проте результат точно вас вразить.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал !