ukr
русский

Як позбутися стійких жирних плям на шпалерах: 3 цікавих лайфхаки

Владислав Москаленко

Як позбутися стійких жирних плям на шпалерах: 3 цікавих лайфхаки
Лайфхаки щодо видалення жирних плям зі шпалер. Джерело: Pexels

Підтримувати стіни в оселі в ідеальному вигляді може бути непросто, особливо, якщо ви маєте справу зі стійкими жирними забрудненнями на шпалерах. UAportal підготував три практичних та ефективних лайфхаки для усунення цієї проблеми.

Оцет і вода

Простий розчин для чищення з використанням побутового оцту і води можна приготувати, змішавши рівні частини в пульверизаторі і добре збовтавши. Розчин слід розпорошити на жирні плями на шпалерах і залишити на кілька хвилин, щоб він проник у жир. Потім ділянку слід обережно промокнути чистою ганчіркою або губкою.

Читайте також: Перевірені прості методи, як швидко зняти старі шпалери

Паста з харчової соди

Просто додайте в соду достатню кількість води, щоб утворилася густа паста, а потім нанесіть її на жирні плями на шпалерах, переконавшись, що уражена ділянка повністю покрита. Дайте їй повністю висохнути, а потім вологою ганчіркою акуратно видаліть її зі шпалер. Цей метод є делікатним і не пошкоджує покриття, що робить його безпечним і зручним варіантом для чищення.

Господарське мило і тепла вода

Для швидкого і простого вирішення проблеми можна змішати невелику кількість мила для посуду з теплою водою. Занурте губку або ганчірку в розчин і обережно відтирайте плями на шпалерах. Оскільки мило допомагає розщеплювати жир, а тепла вода полегшує його видалення, ділянку слід відтирати до тих пір, поки забруднення не зникне.

Раніше ми писали про 20 лайфхаків, які допоможуть швидше прибирати квартиру.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!