ukr
русский

Як позбутися слимаків у саду: перевірені поради садоводів

Владислав Москаленко

Боротьба зі шкідниками
Ефективні методи боротьби зі слимаками . Джерело: www.pexels.com

Боротьба зі слимаками в садах може бути важким завданням. UAportal, рекомендує практичні та безпечні для довкілля заходи з боротьби зі шкідниками в саду.

Пивні пастки

Ефективним методом боротьби зі слимаками в саду можуть бути пивні пастки. Використання неглибоких контейнерів, наповнених пивом, заглиблених у землю, може привабити слимаків запахом. Важливо вибрати відповідний резервуар і закопати його так, щоб край знаходився на одному рівні з ґрунтом.

Також читайте: Експерти назвали вісім гуманних способів позбутися від слимаків і равликів в саду навесні

Заселення природними хижаками

Ефективним способом контролювати популяцію слимаків є заселення саду природними хижаками, такими як жаби та птахи. Ці тварини природним чином харчуються слимаками, що дозволяє регулювати їхню чисельність. Дуже важливо будувати місця проживання, такі як ставки, щоб привабити цих хижаків і створити середовище для їхнього існування.

Висаджуйте різні культури в саду

Запровадження сівозміни в саду може ефективно порушити життєвий цикл слимаків і з часом зменшити їхню популяцію. Урізноманітнюючи види культур і чергуючи посадки, можна значно зменшити ймовірність того, що шкідники зможуть оселитися в саду.

Нагадаємо, експерти сказали, коли починати обприскувати дерева від шкідників.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!