ukr
русский

Як позбутися рибного запаху на кухні: Ефективні поради від досвідчених господарок

Марина Грамович

Як позбутися рибного запаху на кухні: Ефективні поради від досвідчених господарок
Поради щодо усунення рибного запаху на кухні. Джерело: freepik.com

Усунення неприємних запахів на кухні має важливе значення для підтримки приємної домашньої атмосфери. UAportal зібрав практичні поради, які ефективно усувають небажані рибні запахи, забезпечуючи свіжість і чистоту.

Мийний засіб та оцет

Рибний запах на кухні можна ефективно усунути за допомогою простої суміші мийного засобу для посуду та оцту. Невеликою кількістю мийного засобу, змішаного з водою і краплею оцту, можна протирати кухонні поверхні, включаючи стільниці та раковини, щоб усунути неприємний запах. Важливо переконатися, що розчин нанесений рівномірно і залишити його на деякий час для оптимального поглинання запаху.

Кавова гуща

Високоефективним методом боротьби з рибним запахом на кухні є використання кавової гущі. Просто поставивши миску зі свіжомеленою кавою біля джерела запаху, можна ефективно поглинути сильні аромати й залишити кухню пахнути свіжістю.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Харчова сода

Харчова сода є універсальним і потужним поглиначем ароматів, і вона може ефективно усунути рибні запахи на кухні. Посипте нею уражені поверхні, наприклад, обробні дошки, і залиште на кілька годин, потім промийте водою. Крім того, розміщення на кухні відкритої коробки з содою може допомогти поглинути запахи, що знаходяться в повітрі.

Цитрусові та трави

Щоб додати кухні свіжого і приємного аромату та усунути рибні запахи, можна використовувати цитрусові та трави. При кип'ятінні або тушкуванні лимонів, лаймів або апельсинів у воді на плиті виділяються натуральні олії, які допомагають замаскувати й усунути рибні запахи, надаючи вашій кухні освіжаючий аромат. Додавання у киплячу воду запашних трав, таких як розмарин, чебрець або м'ята, може ще більше покращити процес очищення повітря.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!