ukr
русский
Polski

Як позбутися плям від праски на одязі: 3 корисних лайфхаки

Владислав Москаленко

Як позбутися плям від праски на одязі: 3 корисних лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть усунути плями від праски на одязі . Джерело: Pexels

Якщо ви вирішили вивести стійкі плями від праски з одягу, важливо використовувати практичні та ефективні методи. UAportal підготував три лайфхаки з використанням повсякденних кухонних інгредієнтів для усунення надокучливих забруднень.

Лимонний сік

Корисним методом для видалення плям від праски з одягу є використання лимонного соку. Його слід вичавити на забруднену ділянку і залишити на кілька хвилин. Після цього вологою ганчіркою акуратно потріть пляму перед тим, як випрати одяг у звичайному режимі.

Читайте також: Як випрасувати постільну білизну без праски: дієвий метод

Замочування в оцті

Ще один ефективний метод видалення плям від праски з одягу – замочування в оцті. Змішайте рівні частини білого оцту і води та занурте пляму в розчин приблизно на 30 хвилин. Після замочування пляму можна акуратно потерти щіткою з м'якою щетиною або ганчіркою, а потім ретельно прополоскати виріб.

Паста з харчової соди

Для стійких або застарілих плям можна використовувати пасту з харчової соди. Змішавши її з невеликою кількістю води, можна отримати густу пасту, нанести на забруднену ділянку і залишити на кілька годин або на ніч. Після цього пасту можна акуратно видалити вологою ганчіркою перед тим, як прополоскати виріб.

Нагадаємо, ми вже писали, як прати різні види тканин.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!