ukr
русский
Polski

Як позбутися плям від нальоту у ванній кімнаті та на кухні: 3 простих лайфхаки

Марина Грамович

Як позбутися плям від нальоту у ванній кімнаті та на кухні: 3 простих лайфхаки
Як позбутися плям від нальоту. Джерело: Pexels

Підтримання чистоти у ванній кімнаті та на кухні є пріоритетом для багатьох господинь. Від непривабливого білого нальоту на сантехніці до брудних плям на кахлі – важливо знайти ефективні рішення для очищення. UAportal підготував три лайфхаки, які допоможуть вам впоратися з цими надокучливими забрудненнями.

Оцет

Оцет – природний засіб для видалення стійкого вапняного нальоту з кераміки. Додайте 200 грамів оцту в каструлю і нагрівайте його, поки він не досягне температури близько 40 градусів.

Потім нанесіть розчин на уражені ділянки, наприклад, на унітаз, і залиште його на 12 годин. Це дозволить оцту подіяти на стійкі плями і розщепити їх. Не забудьте ретельно змити розчин після закінчення зазначеного часу.

Читайте також: Чим відмити іржу в унітазі в домашніх умовах: дієві поради

Борна кислота

Коли справа доходить до ефективної боротьби з плямами, борна кислота є чудовим варіантом. Вона не тільки легко видаляє вапняні відкладення у ванній кімнаті та на кухні, але й має чудові дезінфікуючі властивості.

Щоб посилити її ефективність, додайте до суміші трохи лимонного соку. Нанесіть розчин борної кислоти на раковину, унітаз та кахель і залиште на 10 годин. Після цього змийте рештки, і ви отримаєте блискучу чисту поверхню.

Лимонна кислота

Для початку приготуйте розчин, змішавши 60 грамів лимонної кислоти з 0,5 літрами теплої води. Нанесіть засіб безпосередньо на ділянки з плямами або відкладеннями і залиште на деякий час.

Для більш стійких вапняних плям покладіть зверху губку, змочену в суміші лимонної кислоти, приблизно на 15 хвилин. Після цього змийте розчин, і ви побачите бездоганну поверхню, позбавлену стійких плям від води.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще декілька простих порад, які допоможуть самостійно прочистити засмічену раковину.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!