ukr
русский
English

Як позбутися плісняви у квіткових вазонах: Три прості способи

Марина Грамович

Як позбутися плісняви у квіткових вазонах: Три прості способи
Способи позбавлення від цвілі у вазонах. Джерело: freepik.com

Боретеся з пліснявою у вазонах? UAportal розповів про ефективні стратегії для розв'язання цієї проблеми природними та економічно вигідними способами.

Перекис водню

Одна з ефективних порад для позбавлення від цвілі у вазонах – використання перекису водню. Суміш однієї частини перекису водню з чотирма частинами води можна нанести на уражені ділянки за допомогою пульверизатора. Якщо залишити на кілька хвилин, а потім зішкребти щіткою, можна ефективно видалити стійкі плями цвілі.

Читайте також: Забиратимуть енергію – які дерева не можна садити поруч з будинком

Належний дренаж і вентиляція

Однією з найважливіших порад щодо запобігання появі цвілі у вазонах є забезпечення належного дренажу та вентиляції. Цвіль процвітає у вологому, погано провітрюваному середовищі, що підкреслює необхідність гарантувати, що горщики мають достатню кількість дренажних отворів і не стоять у воді. Крім того, забезпечення достатньої циркуляції повітря може запобігти накопиченню надмірної вологи, яка сприяє росту цвілі.

Використання оцтового розчину

Ще одним високоефективним методом позбавлення від цвілі у вазонах є використання оцтового розчину. Суміш однієї частини білого оцту з чотирма частинами води, слід розпилити на уражені ділянки й залишити на кілька годин, після чого промити горщики чистою водою і дати їм висохнути.

Нагадаємо, ми вже писали, які кімнатні рослини є отруйними.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!