ukr
русский
English

Як позбутися плісняви на вікнах та підвіконнях: 5 способів від досвідчених господинь

Марина Грамович

Як позбутися плісняви на вікнах та підвіконнях: 5 способів від досвідчених господинь
Поради щодо видалення плісняви з вікон. Джерело: freepik.com

Цвіль на вікнах і підвіконнях може стати серйозною проблемою. Від регулярного прибирання до належної вентиляції – UAportal розповів, як досягти чистоти в домі.

Оцет та вода

Боротьба з цвіллю і грибком на вікнах і підвіконнях може бути дуже неприємною. Позбутися її можна за допомогою розчину з рівних частин води та білого оцту. Цим розчином слід обприскати уражені ділянки й залишити на кілька годин, а потім витерти чистою ганчіркою.

Перекис водню

Альтернативним методом є використання перекису водню для видалення цвілі та грибка з вікон і підвіконь. Перекис слід змішати з водою в пульверизаторі й нанести на уражені ділянки, залишивши щонайменше на 10 хвилин, а потім протерти вологою ганчіркою.

Запобігання накопиченню вологи

Переконайтеся, що вікна та підвіконня належним чином ущільнені, щоб запобігти будь-яким протіканням або протягам. Крім того, використання осушувача повітря в уражених місцях може допомогти зменшити надлишок вологи в повітрі, що, своєю чергою, може запобігти зростанню грибка.

Читайте також: Пліснява навколо вікон та на стелі миттєво зникне завдяки копійчаному засобу, який можна зробити самостійно

Регулярне прибирання

Регулярне прибирання має важливе значення для запобігання розвитку плісняви. Вікна та підвіконня можна мити м'яким мийним засобом і теплою водою. Крім того, слід регулярно витирати конденсат на вікнах, щоб запобігти накопиченню вологи. Регулярний догляд і прибирання значно зменшить ймовірність появи цвілі.

Належна вентиляція

Належна вентиляція має вирішальне значення для запобігання росту грибка. Переконайтеся, що вікна регулярно відчинені, щоб забезпечити циркуляцію свіжого повітря і запобігти накопиченню вологи. Покращення повітряного потоку в будинку за допомогою вентиляторів і тримання дверей між кімнатами відкритими допоможе знизити вологість повітря і зменшити ріст цвілі.

Нагадаємо, що у мережі показали легкий спосіб очищення меблів, використовуючи звичайні предмети, які є в кожного під рукою.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!