ukr
русский

Як позбутися павуків у будинку: Три дієві поради

Марина Грамович

Як позбутися павуків у будинку: Три дієві поради
Способи позбавлення від павуків . Джерело: freepik.com

Існують різні ефективні способи запобігти появі павуків у вашій оселі та позбутися їх. UAportal розповів, як природні засоби, належне прибирання, використання пасток і бар'єрів допоможуть в боротьбі зі шкідниками.

Природні репеленти

Існує кілька природних способів позбавитися від павуків в будинку. Один з найпоширеніших – використання ефірних олій, таких як м'ята, чайне дерево або цитрусові, оскільки павуки, як відомо, не люблять сильні запахи цих олій.

Читайте також: Відвадите удачу: Чому не можна вбивати павуків в оселі

Ще одним ефективним засобом є створення натурального засобу шляхом змішування оцту з водою та додаванням кількох крапель ефірної олії. Крім того, павуків відлякують цитрусові, тому розклавши лимонні або апельсинові кірки по всьому будинку, ви зможете утримати шкідників від проникнення в оселю.

Належне прибирання

Підтримання чистоти в оселі має вирішальне значення для того, щоб позбутися павуків. Регулярне витирання пилу та прибирання з пилососом ефективно видаляють павутину, яйця та потенційні джерела їжі, роблячи оселю менш привабливою для цих шкідників.

Використання пасток

Розміщення липких пасток у місцях масового скупчення павуків, таких як кути, під меблями та біля вікон, допоможе відловити шкідників і запобігти їхньому розмноженню. Створення фізичних бар'єрів, наприклад, замазування щілин навколо дверей та вікон, також зменшує ймовірність проникнення павуків у житло.

Нагадаємо, ми розповідали про досить простий і природний спосіб позбутися павуків з вашого приміщення, використовуючи аромат м'яти.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!