ukr
русский

Як позбутися неприємного запаху на обробній дошці: Ефективні способи

Марина Грамович

Як позбутися неприємного запаху на обробній дошці: Ефективні способи
Способи усунення запаху обробної дошки. Джерело: freepik.com

Коли справа доходить до підтримки чистоти на кухні, ефективне усунення неприємних запахів з обробної дошки важливим питанням. Як з'ясував UAportal, додавання таких інгредієнтів, як харчова сода, білий оцет, сіль та перекис водню може бути високоефективним у видаленні та нейтралізації будь-яких запахів.

Харчова сода та лимон

Поєднання харчової соди й лимона – ефективний спосіб позбавити обробну дошку від неприємного запаху. Обробну дошку слід посипати содою, а потім натерти половинкою лимона, не забуваючи при цьому вичавлювати сік. Цю суміш слід залишити на кілька хвилин, а потім змити. Ці інгредієнти містять антибактеріальні властивості, які допомагають усунути неприємний запах і дезінфікують обробну дошку.

Білий оцет

Використання білого оцту – ще один спосіб усунення запахів з обробної дошки. Він полягає в тому, що ви наповнюєте пляшку з розпилювачем нерозведеним білим оцтом, а потім розпилюєте його на обробну дошку. Зачекавши кілька хвилин, її слід витерти.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Сіль та оцет

Альтернативним підходом є використання суміші солі та оцту для усунення неприємного запаху з обробної дошки. На обробну дошку слід посипати крупну сіль, а потім протерти поверхню ганчіркою або губкою, змоченою в оцті. Ця комбінація ефективно нейтралізує і видаляє будь-які застарілі запахи, залишаючи обробну дошку свіжою і чистою.

Перекис водню

Перекис водню – ще один ефективний спосіб усунення запахів з обробної дошки. Процес полягає в тому, що на обробну дошку наносять трохи перекису водню і залишають на кілька хвилин, а потім змивають. Дія перекису ефективно допомагає усунути неприємні запахи, залишаючи обробну дошку свіжою та чистою.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійкі запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!