ukr
русский
English
Polski

Як позбутися неприємного запаху на кухні: Допоможуть 4 поради

Марина Грамович

Як позбутися неприємного запаху на кухні: Допоможуть 4 поради
Способи усунення неприємних запахів на кухні. Джерело: freepik.com

Перевірені стратегії можуть ефективно усунути небажані запахи в кухонному просторі, створюючи більш приємне та привабливе середовище. UAportal з'ясував, що такі прості засоби, як харчова сода, оцет і кавова гуща, можуть допомогти розв'язати цю проблему.

Розчин харчової соди

Харчова сода є потужним природним дезодорантом, який може допомогти усунути неприємні запахи. Щоб використати цей розчин, змішайте кілька столових ложок соди з водою до утворення густої пасти. Нанесіть її на проблемні місця на кухні, такі як раковина або холодильник, і залиште на кілька годин, перш ніж змивати.

Оцет і лимон

Створіть суміш з рівних частин оцту і води в пульверизаторі, а потім додайте кілька крапель ефірної лимонної олії. Цим розчином можна обприскувати кухню для боротьби з неприємними запахами. Кислотність оцту допомагає нейтралізувати неприємні запахи, а цитрусовий аромат лимона додає повітрю свіжого, чистого аромату.

Читайте також: У мережі показали спосіб, як зручно зберігати спеції на кухні: корисний відео-лайфхак

Належна вентиляція

Забезпечення належної вентиляції на кухні має вирішальне значення для запобігання та усунення неприємних запахів. Під час приготування їжі слід використовувати витяжний вентилятор для видалення пари та кухонних стоків. Відчинення вікон для циркуляції свіжого повітря також може допомогти розвіяти застарілі запахи та сприяти створенню чистої та свіжої атмосфери.

Кавова гуща

Кавова гуща може діяти як ефективний природний поглинач запахів. Просто насипте її в миску та поставте в тих місцях кухні, де запахи можуть затримуватися, наприклад, біля сміттєвого відра або в холодильнику. Кавова гуща допоможе поглинути та нейтралізувати неприємні запахи, залишаючи на кухні приємний кавовий аромат.

Раніше UAportal писав про різні природні методи, які дозволяють швидко, ефективно та з мінімальною кількістю продуктів ароматизувати вашу кухню після смаження чи приготування їжі. Адже ці стійці запахи можуть затримуватися на тривалий час.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!