ukr
русский

Як позбутися неприємного запаху зі взуття: Корисні поради

Марина Грамович

Взуття
Як доглядати за взуттям. Джерело: www.pexels.com

Запах взуття може бути проблемою, але існують ефективні рішення для усунення неприємних запахів. UAportal підготував практичні поради, що допоможуть освіжити взуття, незалежно від того, чи використовуються звичайні побутові засоби, чи спеціалізовані продукти.

Використання харчової соди

Харчова сода – відмінний спосіб усунути неприємний запах зі взуття. Щедру кількість соди слід насипати у взуття і залишити на ніч. Надлишок порошку слід витрусити наступного дня.

Харчова сода відома своєю здатністю поглинати і нейтралізувати запахи, що робить її ефективним і природним рішенням. Крім того, важливо переконатися, що харчова сода досягає всіх ділянок всередині взуття, щоб максимізувати її ефективність.

Читайте також: Скорочує термін служби: де категорично заборонено зберігати взуття

Належна циркуляція повітря

Забезпечення належної циркуляції повітря має важливе значення для запобігання накопиченню неприємного запаху. Після носіння взуття важливо залишити його у добре провітрюваному приміщенні. Це допоможе зменшити вологість і запобігти розмноженню бактерій, що викликають неприємний запах.

Періть та сушіть устілки

Для взуття зі знімними устілками або вкладками регулярне прання може допомогти в боротьбі з неприємним запахом. Устілки слід вийняти і випрати за допомогою м'якого миючого засобу. Після очищення слід дати їм повністю висохнути на повітрі, перш ніж вставляти назад у взуття.

Вкрай важливо утримуватися від використання агресивних хімічних засобів. Оскільки вони можуть пошкодити матеріал і спричинити ще більший неприємний запах.

Використовуйте дезодорант

Використання якісного дезодоруючого спрею також може бути ефективним для усунення неприємного запаху. Обприскайте внутрішню частину взуття і дайте йому ретельно висохнути. Крім того, рекомендується обирати спрей, який містить натуральні інгредієнти і є безпечним для ніг.

Нагадаємо, що запах зношеного взуття може бути неприємним і бентежним. Існують перевірені та випробувані методи, які допомагають зменшити та видалити неприємний запах із взуття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!