ukr
русский

Як позбутися неприємного запаху зі взуття: Ефективні методи

Владислав Москаленко

Як позбутися неприємного запаху зі взуття: Ефективні методи
Поради щодо усунення запаху зі взуття. Джерело: freepik.com

Боретеся з неприємним запахом взуття? UAportal розповів про ефективні способи усунення цієї проблеми – від використання харчової соди та ефірних олій до методу заморожування.

Харчова сода

Для усунення неприємного запаху взуття ефективним методом є використання харчової соди. Щедро насипте соду всередину взуття і залиште на ніч, щоб вона ввібрала вологу й усунула неприємний запах. Вранці надлишки всі можна витрусити, і взуття буде пахнути свіжістю та чистотою.

Метод заморожування

Ефективний спосіб позбутися неприємного запаху – використовувати метод заморожування. Взуття можна покласти в поліетиленовий пакет, а потім в морозильну камеру на ніч. Холод ефективно вб'є бактерії, що викликають неприємний запах, і наступного дня взуття буде пахнути свіжіше.

Читайте також: Як почистити шкіряне взуття, щоб воно виглядало як нове

Оцет

Ефективний розчин можна приготувати, змішавши рівні частини води й білого оцту в пульверизаторі. Розпорошіть розчин всередині взуття і дайте йому висохнути на повітрі, щоб знищити бактерії, які викликають неприємний запах, і взуття пахнутиме набагато краще.

Ефірні олії

Використання ефірних олій є альтернативним методом усунення запаху взуття. Додавши кілька крапель улюбленої олії на ватний диск і помістивши його всередину кожного черевика, можна замаскувати неприємні запахи й залишити свіжий аромат.

Нагадаємо, що запах зношеного взуття може бути неприємним і бентежним. Існують перевірені та випробувані методи, які допомагають зменшити та видалити неприємний запах із взуття.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!