ukr
русский
English

Як позбутися нагару та кіптяви на сковорідці: 5 практичних порад

Владислав Москаленко

Поради для очищення сковорідки
Поради для очищення сковорідки. Джерело: Pexels

Очищення сковорідки від нагару може бути складним завданням, але за допомогою правильних методів його можна ефективно виконати. UAportal розповів про практичні й безпечні поради, які допоможуть ефективно помити поверхню посуду.

Харчова сода й оцет

Спочатку посипте плями шаром харчової соди, а потім налийте зверху трохи білого оцту. Дайте суміші зашипіти кілька хвилин, а потім потріть сковорідку неабразивною губкою.

Сіль і лимон

Насипте велику кількість солі на плями, а потім розріжте лимон навпіл. Однією половинкою потріть сковорідку, вичавлюючи при цьому сік. Кислотні властивості цитруса, у поєднанні з абразивністю солі, допоможуть зняти кіптяву з поверхні.

Окріп і засіб для миття посуду

Наповніть сковорідку водою, щоб покрити плями нагару, додайте кілька крапель засобу для миття посуду й доведіть воду до кипіння. Прокип'ятіть кілька хвилин, а потім дерев'яною лопаткою акуратно зніміть залишки кіптяви з поверхні. Перед наступним використанням, ретельно просушіть сковорідку.

Засіб для чищення

Якщо нагар на вашій сковорідці особливо стійкий, скористайтеся промисловими засобами для чищення. Існують різні продукти, спеціально розроблені для видалення стійких плям і кіптяви з посуду. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці, але, як правило, ви можете нанести засіб на плями кіптяви, залишити на певний час, а потім почистити сковорідку губкою або щіткою.

Профілактика

Щоб уникнути надмірного накопичення сажі в майбутньому, важливо дотримуватися правильних звичок у приготуванні їжі. Використовуйте відповідні налаштування нагріву для вашого посуду, уникайте перегрівання та очищайте сковорідки одразу після кожного використання.

Раніше UAportal розповідав, як запобігти прилипанню їжі до сковорідки.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Telegram-канал!