ukr
русский

Як позбутися мишей в будинку: 3 ефективні лайфхаки

Владислав Москаленко

Як позбутися мишей в будинку: 3 ефективні лайфхаки
Лайфхаки, які допоможуть позбутися мишей в домі. Джерело: Pexels

Боротьба з мишами у вашій оселі може викликати занепокоєння, але існують ефективні методи для вирішення цієї проблеми. Ці практичні рішення допоможуть вам створити середовище без шкідників. UAportal розповів про прості та надійні лайфхаки для боротьби з мишами.

Олійний спрей з м'ятою

Одним з ефективних методів відлякування мишей від проникнення в будинок є створення спрею з м'ятною олією. Його можна приготувати, змішавши 20 крапель м'ятної олії з 2 склянками води у пляшці з розпилювачем. Пляшку слід добре збовтати, щоб забезпечити належний розподіл олії у воді.

Читайте також: 3 натуральні засоби, які ефективно відлякують комах

Після приготування розчин можна розпилювати в місцях, де миші можуть проникнути, наприклад, навколо дверних прорізів і вікон. Рекомендується повторно наносити спрей щотижня, щоб підтримувати його ефективність.

Сталева вата

Ще одна ефективна стратегія захисту від мишей – використання сталевої вати для блокування місць їхнього проникнення в будинок. Вони здатні протискатися крізь дуже маленькі щілини, тому важливо перекрити всі отвори навколо будинку. Набивання сталевої вати в ці отвори не дасть мишам можливості прогризти або протиснутися крізь них.

Домашні тварини

Заселення будинку або саду іншими хижаками, такими як кішки або певні види птахів, може допомогти контролювати популяцію мишей. Коти є вправними мисливцями та активно шукають гризунів, що робить їх сильним відлякуючим фактором для цих шкідників.

Нагадаємо, раніше ми писали про ще кілька порад, які допоможуть позбутись молі в будинку.

Бажаєте отримувати найактуальніші новини про війну та події в Україні – підписуйтесь на наш Телеграм-канал!